Wat zijn AI rewriting tools?

Leestijd: 5 minuten

AI rewriting tools zijn programma's die geschreven teksten automatisch kunnen herschrijven, zonder menselijke tussenkomst. Deze tools maken gebruik van machine learning-technieken, waarbij ze leren van grote hoeveelheden geschreven tekst en deze kennis toepassen om nieuwe teksten te genereren. Hierdoor kunnen ze in korte tijd grote hoeveelheden teksten herschrijven, terwijl de kwaliteit van de tekst behouden blijft.

Snel overzicht van de beste 10 herschrijftools (maart 2023) voor als je niet het hele artikel wilt doornemen:

HerschrijftoolSoftwareBeste gebruik
Spin RewriterCloudSEO-geoptimaliseerde inhoud herschrijven en genereren
WordAiCloudAutomatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
Chimp RewriterDesktopHerschrijven van webinhoud en artikelen
SpinnerChiefDesktopAutomatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
The Best SpinnerDesktopHerschrijven van teksten met meerdere synoniemen
QuillbotWebAutomatisch herschrijven van teksten met verschillende opties
Paraphrasing ToolWebHerschrijven van tekst met synoniemen en semantische variaties
CleverSpinnerWebAutomatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
Article RewriterWebHerschrijven van webinhoud en artikelen
SmallSEOTools Paraphrasing ToolWebHerschrijven van tekst met synoniemen en semantische variaties

Het is belangrijk op te merken dat herschrijftools niet altijd perfect zijn en dat menselijke redacteuren nog steeds nodig zijn om de kwaliteit en leesbaarheid van de herschreven inhoud te waarborgen. Bovendien moeten herschrijftools met voorzichtigheid worden gebruikt om plagiaat te voorkomen.

Voordelen van teksten laten herschrijven door AI

Het gebruik van AI rewriting tools heeft een aantal voordelen.

 • Deze tools kunnen je veel tijd besparen: In plaats van urenlang teksten te herschrijven, kunnen schrijvers en redacteuren deze tijd besteden aan andere taken.
 • Kwaliteit van tekst verbeteren: Doordat de tekst op een andere manier wordt geformuleerd, kunnen fouten worden gecorrigeerd en kan de leesbaarheid worden verbeterd.
 • Creativiteit van de schrijver stimuleren: Door nieuwe formuleringen te genereren, kunnen schrijvers nieuwe ideeën krijgen en zichzelf uitdagen om creatiever te zijn.

Hoe werken AI rewriting tools?

AI rewriting tools werken op basis van een aantal technieken.

 • Natural language processing (NLP): Dit is een techniek waarbij computers menselijke taal kunnen begrijpen en verwerken. Hierdoor kunnen de tools de betekenis van de tekst begrijpen en deze op een juiste manier herschrijven.
 • Machine learning-technieken: Hierbij wordt de tool getraind met grote hoeveelheden geschreven tekst, zodat deze de structuur van de tekst begrijpt en deze kan herschrijven op een manier die natuurlijk aanvoelt.
 • Algoritmes bepalen welke woorden het beste kunnen worden vervangen om de tekst te verbeteren.

Hoe kunnen AI rewriting tools worden gebruikt?

AI rewriting tools kunnen op verschillende manieren worden gebruikt.

 • Bestaande teksten herschrijven:  Gemakkelijk voor als een tekst moet worden geüpdatet, maar de inhoud hetzelfde moet blijven.
 • Nieuwe teksten genereren op basis van een bestaande tekst:  Dit kan handig zijn als er snel veel teksten nodig zijn, bijvoorbeeld voor een website.
 • Schrijver helpen bij het schrijven van een tekst: De tool kan bijvoorbeeld suggesties geven voor alternatieve formuleringen of het herschrijven van zinnen.

Paragraaf veranderen

Het produceren van frisse en unieke inhoud is cruciaal voor het informeren van jouw publiek, het stimuleren van SEO en het sturen van jouw social media- en branding strategie. Een rewriter-tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om je te helpen unieke inhoud te componeren door bestaande tekst te herschrijven.

De rewriter tool is perfect voor degenen die worstelen met het herschrijven van paragrafen. De AI-technologie scant jouw tekst en biedt herschreven inhoud die fris en uniek is. De tool genereert hoogwaardige, plagiaatvrije en unieke SEO-inhoud die zal helpen bij het stimuleren van hogere rankings en organisch verkeer naar jouw website.

Alle geleverde inhoud is uniek en plagiaatvrij. Het is gemakkelijk te gebruiken en produceert SEO-ready, frisse en unieke inhoud waar iedereen dol op zal zijn om te delen, naar te linken en te lezen.

Beste AI rewriter-tools

Er zijn veel AI rewriter-tools op de markt, maar hier zijn mijn top 10 aanbevelingen:

 • Spin Rewriter - voor SEO-geoptimaliseerde inhoudsherhaling en generatie
 • WordAi - voor het automatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
 • Chimp Rewriter - voor het herschrijven van webinhoud en artikelen
 • SpinnerChief - voor het automatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
 • The Best Spinner - voor het herschrijven van teksten met meerdere synoniemen
 • Quillbot - voor het automatisch herschrijven van teksten met verschillende opties
 • Paraphrasing Tool - voor het herschrijven van tekst met synoniemen en semantische variaties
 • CleverSpinner - voor het automatisch herschrijven van teksten met behoud van betekenis
 • Article Rewriter - voor het herschrijven van webinhoud en artikelen
 • SmallSEOTools Paraphrasing Tool - voor het herschrijven van tekst met synoniemen en semantische variaties

Deze tools bieden allemaal verschillende functies en prijspunten, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke tool het beste bij jouw behoeften past voordat je investeert in een AI rewriter-tool.

Wie kan de herschrijftool gebruiken?

Het gebruik van onze herschrijver is niet beperkt tot een specifieke niche of groep mensen. De belangrijkste gebruikers van de herschrijftool zijn onder meer:

Studenten

Als student heb je vaak problemen met het herschrijven van teksten. Je wordt gevraagd om opdrachten voor te bereiden, essays te schrijven en presentaties te maken. Je werkt hard, maar bent niet in staat om de ware essentie van het onderwerp over te brengen. Ook werk je aan je scriptie om plagiaat te voorkomen.

Docenten

Als docent moet je regelmatig notities en rapporten voorbereiden om behulpzaam materiaal aan je studenten te verstrekken. Het leven van een docent is te hectisch, omdat je met meerdere taken tegelijkertijd moet omgaan en de voorbereiding van het behulpzame materiaal nogal hectisch kan zijn.

Van het controleren van tests tot het voorbereiden van quizzen, elke taak vergt een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Onze online herschrijftool is een redder in nood voor docenten, omdat je gemakkelijk notities van het web kunt bekijken en een nieuwe versie ervan voor je studenten kunt genereren. Deze herschrijverstools zullen nuttig zijn voor docenten, omdat jouw integriteit niet in twijfel wordt getrokken als je plagiaatvrij materiaal aan je studenten verstrekt.

Marketeers

Als marketeer heb je altijd behoefte aan tekstuele inhoud voor het maken van marketingmateriaal, sociale media-posts, e-mails, etc. Niet alle marketeers zijn goede schrijvers; daarom kun je vertrouwen op een professionele herschrijftool om aan je inhoudsbehoeften te voldoen zonder professionele hulp te zoeken.

Als jouw marketingbudget niet voldoende is en je je geen artikelenschrijver kunt veroorloven, kun je de gratis herschrijftool gebruiken en de al beschikbare tekst herschrijven zonder een cent te betalen.

Bloggers

Als blogger moet je heel zorgvuldig kiezen wat je schrijft vanwege de immense concurrentie op het internet. Daarom moet je urenlang onderzoek doen om de kwaliteit van je content te verbeteren en plagiaat te vermijden.

Op regelmatige basis zal je talloze blogs moeten schrijven. Wanneer je werkt in een specifieke niche, moet je steeds weer over verschillende onderwerpen schrijven. Beide situaties kunnen gemakkelijk worden aangepakt met behulp van de beste herschrijftool. Door deze woordspinner te gebruiken, kun je direct een artikel spinnen.

Herhaaldelijk schrijven over hetzelfde onderwerp kan een belangrijke oorzaak zijn van zelfplagiaat. De alinea-herformulerings-tool kan echter zorgen voor nieuwe en unieke content zonder enige duplicatie. Bovendien kun je ook aan de vraag voldoen om in korte tijd meerdere blogs te creëren met een online artikelherwerkingstool aan jouw zijde. Voorkom plagiaat door te citeren en te parafraseren.

Webmasters

Als webmaster ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de standaarden die zijn vastgesteld door zoekmachines zoals Google om jouw organische rankings te behouden. Plagiaat kan een belangrijke reden zijn voor de neergang van de sites die je beheert. Daarom kun je de zinsherschrijver gebruiken zodra je op jouw website op enig geplagieerde content stuit.

Zodra je geplagieerde zinnen op jouw website hebt gedetecteerd, kun je de zinsherschrijver gebruiken en de gekopieerde tekst onmiddellijk vervangen door unieke content om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van plagiaat.

Samengevat

AI Rewriter-tools zijn handige hulpmiddelen voor schrijvers om unieke inhoud te creëren en hun SEO-ranglijsten te verbeteren. Deze tools maken gebruik van kunstmatige intelligentie om bestaande tekst te analyseren en vervolgens nieuwe, unieke inhoud te genereren. Het gebruik van een AI-rewriter-tool kan tijdbesparend zijn en de productiviteit van schrijvers verhogen, terwijl het ook helpt bij het voorkomen van plagiaat.