Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars

Er zijn veel hulpprogramma's voor ontwikkelaars die je kunnen helpen je werk te verbeteren en te stroomlijnen.

Ontwikkelingstools

 1. CodeGuru: Een AI-aangedreven service van Amazon Web Services die ontwikkelaars helpt om de kwaliteit van hun code te verbeteren. Het biedt aanbevelingen voor het verbeteren van de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van code.
 2. DeepCode: Een platform dat gebruik maakt van machine learning om code te analyseren en automatisch bugs en kwetsbaarheden te detecteren. Het kan ontwikkelaars helpen om code sneller en veiliger te maken.
 3. Kite: Een AI-aangedreven tool die suggesties doet terwijl de ontwikkelaar typt. Het maakt gebruik van machine learning-modellen om de meest waarschijnlijke codeaanvullingen te voorspellen op basis van het context van de code.
 4. GitSense: Een tool die gebruik maakt van AI om ontwikkelaars te helpen bij het beheren van hun Git-repository's. Het biedt inzicht in de kwaliteit van de code en kan aanbevelingen doen voor het verbeteren van de workflow.
 5. CodeClimate: Maakt gebruik van machine learning om de kwaliteit van de code te analyseren en te beoordelen. Het kan ontwikkelaars helpen bij het identificeren van bugs, kwetsbaarheden en technische schulden in hun code.

Deze hulpprogramma's bieden ontwikkelaars waardevolle ondersteuning bij het schrijven van code en het verbeteren van hun workflow. Door gebruik te maken van AI kun je sneller en efficiënter werken en de kwaliteit van jouw code verbeteren.

Wat voor tools zijn er?

Je hebt de keuze uit vele tools en het is gebaseerd op je eigen werk voor welke ontwikkelingstools je het beste kunt gebruiken. Zo heb je programma's voor design, contentwriting, klantenondersteuning en meer.

Design

Tools die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om het ontwerpproces te verbeteren en te versnellen.

 1. Adobe Sensei: AI-technologie die is geïntegreerd in verschillende Adobe-producten, waaronder Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. Het maakt gebruik van machine learning om het ontwerpproces te verbeteren, zoals het automatisch selecteren van objecten op een afbeelding of het voorspellen van het beste lettertype voor een bepaalde stijl.
 2. Canva: Online tool die AI-technologie gebruikt om het ontwerpproces te vereenvoudigen. Het maakt gebruik van machine learning om ontwerpen te suggereren op basis van de voorkeuren van de gebruiker en biedt ook automatische achtergrondverwijdering, waardoor het gemakkelijker wordt om afbeeldingen te bewerken en samen te voegen.
 3. Sketch: Populaire design tool onder ontwerpers en biedt verschillende plugins en extensies die gebruik maken van AI-technologie om het ontwerpproces te verbeteren. Bijvoorbeeld, Content Generator plugin die automatisch inhoud zoals afbeeldingen, tekst en iconen genereert op basis van de specificaties van de ontwerper.
 4. Artisto: Een app voor beeld- en videobewerking die gebruik maakt van neurale netwerken om foto's en video's om te zetten in kunstwerken. De app maakt gebruik van deep learning-algoritmen om de stijl van bekende schilders en kunstwerken na te bootsen en zo unieke en artistieke resultaten te produceren.

Content

Tools die gebruik maken van kunstmatige intelligentie om het schrijfproces te verbeteren en te automatiseren.

 1. Grammarly: Schrijfhulpmiddel dat gebruik maakt van AI om grammatica- en spelfouten op te sporen en suggesties te doen voor verbeteringen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de zinsbouw en het voorkomen van onnodige woorden en zinnen.
 2. Wordsmith: AI-aangedreven platform voor het genereren van tekstinhoud op basis van gegevens en parameters. Het wordt vaak gebruikt voor het genereren van nieuwsartikelen, rapporten en andere soorten inhoud die herhaalbaar en voorspelbaar zijn.
 3. Articoolo: Online tool voor het genereren van artikelen die gebruik maakt van AI om inhoud te creëren op basis van trefwoorden en onderwerp. Het kan ook helpen bij het oplossen van plagiaat en het leveren van inhoud in verschillende talen.
 4. Concured: AI-aangedreven content marketingplatform dat gebruik maakt van natuurlijke taalverwerking (NLP) om de inhoud van concurrenten te analyseren en de beste onderwerpen en trefwoorden te identificeren voor het creëren van inhoud.