10 AI-tools om taken simpeler te maken

Leestijd: 7 minuten

AI-tools raken steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. Er komen steeds nieuwe manieren om onze taken te vereenvoudigen en te automatiseren met behulp van kunstmatige intelligentie.

Of je nu een creatief professional bent die op zoek is naar nieuwe manieren om visuele kunst te creëren of een ondernemer die efficiënter wilt werken, deze 10 AI-tools bieden een breed scala aan toepassingen om jouw werk gemakkelijker te maken.

De AI-tools zijn in staat om teksten te vertalen, afbeeldingen automatisch te genereren en zijn iets dat je kunt gebruiken voor meer productiviteit en het optimaliseren van de manier waarop je werkt.

Deep Dream Generator

Deep Dream Generator is een AI-tool die gebruikt wordt om artistieke beelden te creëren. Het maakt gebruik van deep learning-algoritmen om beelden te manipuleren en te transformeren, waardoor er surrealistische en abstracte afbeeldingen ontstaan. Het is populair onder kunstenaars en creatievelingen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om visuele kunst te creëren.

Gebruik: transformeer jouw foto's in artistieke creaties.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Deep Dream Generator en klik op de knop "Start Creating".
 2. Upload een foto van jouw keuze of gebruik de voorbeeldfoto's van de website.
 3. Pas filters toe en maak jouw eigen artistieke creaties.

Prijsstelling en voorwaarden

Het platform biedt een gratis plan en een betaald premium plan dat begint bij $4,99 per maand. Met het gratis plan kun je maximaal 5 afbeeldingen per dag genereren. Het premium plan biedt onbeperkte afbeeldingsgeneratie, hogere resoluties en toegang tot exclusieve afbeeldingscollecties.

GPT-4

Een taalmodel dat AI-technologie gebruikt om teksten te genereren, vertalen en samenvatten. Het is ontwikkeld door OpenAI en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het schrijven van nieuwsartikelen, het genereren van gedichten en het vertalen van teksten.

Gebruik: teksten genereren, vertalen en samenvatten.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van GPT-4 en maak een account aan.
 2. Selecteer de gewenste taak, zoals tekstgeneratie of samenvatting, en voer de benodigde informatie in.
 3. Klik op "Start" en bekijk de gegenereerde tekst.

Prijsstelling en voorwaarden

Het is een "freemium" tool, wat betekent dat er een gratis plan en een betaald premium plan beschikbaar is. Met de gratis versie kun je onbeperkt zoekopdrachten uitvoeren. ChatGPT Plus (€20 per maand) biedt algemene toegang tot ChatGPT, zelfs tijdens piekuren. Het zorgt voor snellere responstijden. Daarnaast biedt het prioritaire toegang tot nieuwe functies en verbeteringen.

Canva

Een platform voor het maken van grafische ontwerpen met behulp van AI-technologie. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om snel en gemakkelijk afbeeldingen, logo's, infographics en andere ontwerpen te maken zonder dat er uitgebreide ontwerpervaring nodig is.

Gebruik: maak grafische ontwerpen.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Canva en maak een account aan.
 2. Selecteer het gewenste ontwerp, zoals een social media post of een poster, en kies een sjabloon.
 3. Pas het ontwerp aan door tekst, afbeeldingen en andere elementen toe te voegen.

Prijsstelling en voorwaarden

Het platform biedt een gratis plan en een betaald premium plan dat begint bij $9,99 per maand. Het gratis plan biedt basis ontwerpmogelijkheden. Met het premium plan krijg je toegang tot geavanceerde ontwerpmogelijkheden, exclusieve sjablonen en afbeeldingen en de mogelijkheid om je eigen merk op te slaan.

DeepL vertaler

Een AI-gebaseerde vertaaldienst die bekend staat om zijn nauwkeurigheid en snelheid. Het maakt gebruik van deep learning-algoritmen om vertalingen te genereren die vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van vertalingen die door mensen zijn gemaakt. Het ondersteunt meerdere talen en is beschikbaar als een online service en een mobiele app.

Gebruik: vertaal teksten van en naar verschillende talen.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van DeepL vertaler en klik op "Gratis vertalen".
 2. Selecteer de bron- en doeltaal en typ de tekst die u wilt vertalen in het tekstvak.
 3. Klik op "Vertalen" en de vertaalde tekst wordt weergegeven.

Prijsstelling en voorwaarden

Het platform biedt een gratis plan en een betaald premium plan dat begint bij €5,99 per maand. Met het gratis plan kun je maximaal 500.000 tekens per maand vertalen. Het premium plan biedt onbeperkte vertaling, integratie met andere tools en toegang tot meer talen.

Colourise

Colourise is een AI-tool die zwart-witfoto's kan omzetten naar kleurenfoto's. Het maakt gebruik van deep learning-technologie om kleuren toe te voegen aan foto's en is populair onder fotografen en historici die oude foto's willen herstellen en nieuw leven willen inblazen. Het is beschikbaar als een online service en een mobiele app.

Gebruik: zet zwart-witfoto's om in kleurenfoto's.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Colourise en klik op "Upload Image".
 2. Selecteer een zwart-witfoto van jouw computer en klik op "Openen".
 3. Wacht tot de tool de kleuren heeft toegevoegd en download de gekleurde foto.

Prijsstelling en voorwaarden

Het platform biedt een gratis plan en een betaald premium plan dat begint bij $5 per maand. Met het gratis plan kun je maximaal 5 afbeeldingen per maand kleuren. Het premium plan biedt onbeperkte afbeeldingskleuring en hogere resoluties.

This person does not exist

This Person Does Not Exist is een website die gebruik maakt van een AI-algoritme om realistische, maar fictieve portretfoto's van mensen te genereren. Elke keer dat de pagina wordt ververst, wordt er een nieuwe foto gegenereerd, waardoor het lijkt alsof er steeds nieuwe mensen worden gegenereerd. Het is een fascinerende toepassing van AI-technologie en wordt vaak gebruikt als een voorbeeld van hoe ver AI-technologie kan gaan.

Gebruik: genereer realistisch uitziende portretten van personen die niet echt bestaan.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van This person does not exist.
 2. Vernieuw de pagina om elke keer een nieuw gegenereerd portret te zien.
 3. Sla het portret op jouw computer op als je het wilt gebruiken.

Prijsstelling en voorwaarden

Deze tool is gratis beschikbaar voor gebruik en er is geen betaald premium plan. Er zijn geen beperkingen op het aantal gegenereerde afbeeldingen.

IBM Watson Studio

Een cloudgebaseerd platform voor het bouwen en trainen van AI-modellen. Het biedt gebruikers toegang tot krachtige tools en services voor het bouwen van machine learning- en deep learning-modellen die kunnen worden ingezet voor verschillende toepassingen.

Gebruik: bouw en train AI-modellen.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van IBM Watson Studio en maak een account aan.
 2. Maak een nieuw project aan en selecteer de gewenste tools en services.
 3. Bouw en train jouw AI-model met behulp van de beschikbare tools en services.

Prijsstelling en voorwaarden

IBM Watson Studio biedt verschillende prijsopties, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Er is een gratis plan, een standaardplan van $99 per maand en een professioneel plan met aangepaste prijzen. Het biedt ook een gratis proefperiode van 30 dagen voor de betaalde plannen.

Remove.bg

Een AI-tool die gebruikt wordt om de achtergrond van foto's te verwijderen. Het maakt gebruik van deep learning-algoritmen om de voorgrond van een foto te isoleren van de achtergrond, waardoor de achtergrond gemakkelijk kan worden verwijderd. Het is populair onder grafisch ontwerpers en fotografen die snel en gemakkelijk afbeeldingen willen bewerken.

Gebruik: verwijder automatisch de achtergrond van afbeeldingen.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Remove.bg en klik op "Select Image".
 2. Upload de afbeelding van jouw keuze en wacht tot de tool de achtergrond heeft verwijderd.
 3. Download de afbeelding zonder achtergrond en gebruik deze zoals je wilt.

Prijsstelling en voorwaarden

Het platform biedt een gratis plan waarin je maximaal 50 afbeeldingen per maand kunt bewerken. Het betaalde plan begint bij $9,99 per maand en biedt onbeperkte afbeeldingsbewerking en integratie met andere tools.

Hugging Face

Een platform voor het delen van AI-modellen en het bouwen van chatbots. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om AI-modellen te downloaden of hun eigen modellen te bouwen en deze te gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals tekstgeneratie, sentimentanalyse en chatbots.

Gebruik: AI-modellen delen en chatbots bouwen.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Hugging Face en maak een account aan.
 2. Download een beschikbaar AI-model of gebruik de beschikbare tools om jouw eigen model te bouwen.
 3. Gebruik het AI-model voor tekstgeneratie, sentimentanalyse, chatbots en meer.

Prijsstelling en voorwaarden

Hugging Face biedt verschillende prijsopties, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Het biedt een gratis plan, een pro plan van $49 per maand en een bedrijfsplan met aangepaste prijzen. Het biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen voor de betaalde plannen.

Tensorflow

Een open-source bibliotheek voor machine learning en deep learning. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om machine learning- en deep learning-modellen te bouwen en te trainen met behulp van krachtige tools en algoritmen. Tensorflow wordt gebruikt door ontwikkelaars en onderzoekers voor verschillende toepassingen, zoals beeld- en spraakherkenning, natuurlijke taalverwerking en voorspellende analyse.

Gebruik: een open-source bibliotheek voor machine learning en deep learning.

3-stappenplan:

 1. Ga naar de website van Tensorflow en download de bibliotheek of gebruik de cloudservice.
 2. Bouw en train jouw machine learning- of deep learning-model met behulp van de beschikbare tools.
 3. Implementeer jouw model in een toepassing of gebruik het voor voorspellingen en analyse.

Prijsstelling en voorwaarden

TensorFlow is gratis en open source. Er is geen betaald premium plan. Gebruikers kunnen TensorFlow gratis downloaden en gebruiken zonder beperkingen.