Hoe werkt Midjourney en wat zijn goede alternatieven?

Leestijd: 4 minuten

Heb je al eens gehoord van Midjourney, een AI software die automatisch afbeeldingen genereert op basis van jouw eigen beschrijving? Het is een revolutionair product en de angst die heerst onder digitale artiesten is erg begrijpelijk. De huidige structuur van AI zal de komende jaren een hulpmiddel zijn voor ontwerpers en schrijvers. Of het hun baan zal afpakken is nog maar de vraag.

Eén ding is zeker, de kunstwereld is in rep en roer. En naarmate de tijd verstrijkt, zijn deze tools zo volwassen, dat ze op zichzelf staande activiteiten zullen uitvoeren. Vanuit daar zouden bedrijven ontwerpers kunnen inhuren die een situatie nauwkeurig beschrijven om afbeeldingen te laten genereren met MidJourney. Hetzelfde geldt voor schrijvers die artikelen schrijven met ChatGPT. Daar zou de ultieme verandering, de verandering van titels zijn in plaats van dat AI al het ontwerp- en schrijfwerk zelf doet.

Hoe krijg ik toegang tot Midjourney?

Midjourney is AI-software die automatisch afbeeldingen genereert op basis van jouw eigen beschrijving. Om toegang te krijgen tot Midjourney, kun je naar Midjourney.com gaan en op "Join the Beta" klikken en de instructies volgen om je aan te melden. De Midjourney-service is gratis voor een vast aantal afbeeldingen en daarna betaal je 10 tot 30 dollar voor 200 afbeeldingen tot onbeperkt gebruik.

Aanmelden bij Midjourney

Je kunt in de browser naar Midjourney.com en klik op ‘Join the Bèta'. Accepteer vervolgens de uitnodiging. Kijk tegelijkertijd naar de koppeling ‘Aan de slag’, waar je algemene instructies vindt voor hoe je de bot gebruikt. Voor aanmelding hier een uitgebreide stappenplan:

 • Stap 1: Ga naar de website van Midjourney AI (www.midjourney.com) en klik op de "Join the Béta" knop in het menu of op de "Sign up" knop op de homepage.
 • Stap 2: Maak een account aan door je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren. Je kunt ook ervoor kiezen om in te loggen met je Google of Github account.
 • Stap 3: Nadat je een account hebt aangemaakt, word je gevraagd om een abonnement te selecteren. Midjourney AI biedt verschillende abonnementsopties, afhankelijk van de hoeveelheid afbeeldingen die je wilt genereren en de resolutie die je wilt gebruiken. Kies het abonnement dat het beste bij jouw behoeften past en klik op "Select plan".
 • Stap 4: Vul je betalingsgegevens in om je abonnement te bevestigen. Midjourney AI accepteert alleen creditcards.
 • Stap 5: Na het voltooien van je betaling kun je direct beginnen met het genereren van afbeeldingen.
 • Stap 6: Ga naar het dashboard en volg de instructies om afbeeldingen te genereren met behulp van de AI-generator van Midjourney.

Is Midjourney gratis?

Midjourney is gratis voor een vast aantal afbeeldingen (ongeveer 25), maar er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Midjourney voor meer dan 25 afbeeldingen.

Wat kost Midjourney voor 200 afbeeldingen?

Voor 200 afbeeldingen kost Midjourney 10 dollar.

Wat zijn de kosten voor onbeperkt gebruik van Midjourney?

Midjourney kost 30 dollar per maand voor onbeperkt gebruik.

Enkel een paar door Midjourney AI gegenereerde afbeeldingen

Beste alternatieven voor Midjourney

Er zijn verschillende alternatieven voor Midjourney beschikbaar, waaronder Booltool, Make Logo AI en Point-E. Booltool is een alles-in-één web-oplossing om jouw bronnen binnen handbereik om te zetten in verbluffende inhoud. Make Logo AI creëert unieke logo's voor jouw bedrijf, terwijl Point-E tekst omzet in beelden met de hulp van AI. Andere alternatieven zijn Hypotenuse AI, Qopywriter.ai en CopykatAI.

1.      Booltool

Een alles-in-één web-oplossing om jouw bronnen binnen handbereik om te zetten in verbluffende inhoud. Zeg vaarwel tegen het saaie handmatige bewerkingswerk dat schakelt tussen meerdere platforms. Een onmisbare tool-kit voor digitale marketeers, eigenaren van online winkels, videomakers en grafisch ontwerpers!

Waarvoor Booltool gebruiken? Het wijzigen van een achtergrond om het uiterlijk van een product te verbeteren is via Booltool de meest gemakkelijke manier die we gezien hebben. Voeg bijvoorbeeld voor sieraden gewoon een achtergrond toe, en het product ziet er direct duurder uit. Het geavanceerde UX-ontwerp is ook erg interessant om eens uit te testen voor jezelf.

Beste alternatieven voor Booltool:

 • Hypotenuse AI
 • Qopywriter.ai
 • CopykatAI

2.      Make Logo AI

Zit je even in de knoop met jezelf met het bedenken van een logo of kun je een dure ontwerper niet betalen? Make Logo AI creëert unieke logo’s voor jouw startup, speciaal voor jou op maat gemaakt.

Voor wat kun je Make Logo AI goed gebruiken?

Mocht je bezig zijn met een nieuwe website en een logo kunnen gebruiken, dan is Make Logo AI perfect voor jou. Zorg ervoor dat je goed omschrijft hoe je je logo gemaakt wilt hebben en de AI doet al het werk. Meerdere logo’s worden gecreëerd binnen een handomdraai, zodat je zelf kunt kiezen welke je het mooist vindt.

3.      Point-E

Point-E is een machine learning systeem waar je met een tekstprompt een 3D-object maakt. Binnen één tot twee minuten is dit gepiept op bijvoorbeeld een Nvidia V100 GPU, in tegenstelling tot het genereren van tekst voorwaardelijke 3D-objecten, waarbij meerdere GPU-uren nodig zijn om een ​​enkel object te produceren.

Beste alternatieven voor Point-E:

 • PicSo
 • Poly
 • Craiyon
Realistische afbeeldingen met Midjourney AI

Veelgestelde vragen Midjourney

Is Midjourney gratis?

De Midjourney-service is gratis voor een vast aantal afbeeldingen (volgens mij 25, maar deze gaan snel) en dan is het 10 dollar voor 200 (die gaan ook snel) en 30 dollar per maand voor onbeperkt en het geld meer dan waard als je van plan bent om serieus digitaal werk te creëren.

Waarom zou ik Midjourney gebruiken?

Midjourney is een handige service voor mensen die serieus digitaal werk willen maken. Met Midjourney kun je afbeeldingen op een gemakkelijke en efficiënte manier bewerken en optimaliseren. Het zal je veel tijd en moeite besparen. Het is het geld meer dan waard op het moment dat je serieus digitale afbeeldingen wilt laten creëren door AI.

Welke software gebruikt Midjourney om afbeeldingen te genereren?

Aangezien Midjourney AI-technologieën gebruikt om afbeeldingen te optimaliseren en te bewerken, is het waarschijnlijk dat ze gebruik maken van machine learning frameworks en bibliotheken zoals TensorFlow, Keras, PyTorch, of Scikit-learn. Deze software-oplossingen zijn populaire keuzes voor het uitvoeren van geavanceerde beeldbewerkingstaken. Dit is slechts een hypothese.