10 browser-extensies voor ChatGPT en SEO

Leestijd: 5 minuten

ChatGPT helpt je perfect bij het schrijven van teksten en het optimaliseren van websites. Met zijn geavanceerde taalmodel, kun je het gebruiken voor efficiënte zoekmachine-optimalisatieprocessen.

Ik ga het je nog makkelijker maken met enkele van de beste browser-extensies die beschikbaar zijn. De ChatGPT Browser-extensies kunnen je helpen bij het creëren van betere SEO-gerelateerde prompts en een snellere toegang tot ChatGPT.

Vergeet niet mijn e-book voor ChatGPT gratis mee te pakken voor het versnellen van processen. Met deze SEO-tools, creëer je 10x meer productiviteit. Bovendien werken ze allemaal goed samen met ChatGPT.

Hieronder volgen 10 browser-extensies voor ChatGPT.

Ik heb ze allemaal getest in Firefox of Google Chrome, maar ik raad het af om ze allemaal tegelijk te gebruiken vanwege mogelijke conflicten. Kies degene die passen bij jouw routine en opstelling.

Kies extensies die het beste passen bij jouw behoeften en gebruik deze op een verstandige manier.

Goede templates voor Prompts

ChatGPT is slechts zo goed als de prompt. Drie browser-extensies bieden inspiratie.

AIPRM for ChatGPT

AIPRM for ChatGPT is een Chrome-extensie met één-klik-toegang tot samengestelde prompt-templates voor SEO.

Hier is een voorbeeld. Ik koos de template "Keyword Generator". Deze heb ik geselecteerd via het topic 'SEO' en activiteit 'keywords'. Vervolgens voerde ik de zin "ai in landbouw" in de extensie. Wees er zeker van dat je 'Nederlands' hebt ingesteld als 'output' voordat je begint met het genereren van de tekst.

Als reactie op de prompt, genereerde ChatGPT deze lijst met meer zoekwoorden.

Je kunt hem een opdracht meegeven als 'toon ook zoekvolume' en dit is het resultaat:

Het is eenvoudig om een AIPRM-account aan te maken. Via Google Chrome Store kun je deze browser-extensievinden. Maak een AIPRM-account aan en verbind ChatGPT ermee.

De extensie zal dan jouw favoriete prompts opslaan voor gemakkelijkere toegang. Ik heb de extensie herhaaldelijk gebruikt. Het is erg nuttig voor veel taken waar je van tevoren nooit aan had gedacht.

ChatGPT Prompt Genius

ChatGPT Prompt Genius is een Firefox- en Chrome-extensie. Begin door een van de templates te kiezen.

ChatGPT Prompt Genius is een browserextensie voor Firefox en Chrome die is ontworpen om jou te helpen bij het schrijven van zoekmachineoptimalisatie (SEO) -vriendelijke inhoud. De extensie maakt gebruik van de krachtige taalverwerkingsmogelijkheden van ChatGPT, een door AI aangedreven model, om jou te voorzien van suggesties en aanbevelingen voor hun inhoud.

Wanneer je de extensie gebruikt, kun je een zoekopdracht invoeren en vervolgens een prompt krijgen van ChatGPT die jou kan helpen bij het schrijven van inhoud die is geoptimaliseerd voor die zoekopdracht.

De prompt kan onder meer suggesties bevatten voor relevante zoekwoorden, aanbevelingen voor de structuur van de inhoud en voorbeelden van goede inhoud die al is gerangschikt voor de betreffende zoekopdracht.

Met ChatGPT Prompt Genius kun je jouw inhoud optimaliseren voor zoekmachines, waardoor de inhoud beter vindbaar wordt en meer verkeer naar jouw website kan genereren.

Superpower ChatGPT

Superpower ChatGPT is een andere extensie voor Firefox en Chrome die toegang biedt tot door de community gedreven prompts, samen met andere handige functies.

Installeer de extensie en klik op "Community prompts".

Zoek vervolgens de prompts op basis van jouw taak en sorteer de resultaten op "Top" om degenen met de meeste stemmen te zien.

Je kunt een prompt "favoriet" maken om er sneller toegang toe te krijgen via hun extensiegeschiedenis.

Superpower ChatGPT is minder georganiseerd dan de AIPRM-extensie hierboven. Ik heb tientallen prompts doorgescrold voordat ik er een probeerde. Desalniettemin waren veel van de prompts inspirerend.

WebChatGPT

WebChatGPT is een browser-extensie voor Firefox en Chrome die de beste zoekresultaten koppelt aan elke prompt, waardoor ChatGPT ze kan gebruiken en ernaar kan verwijzen als bronnen. Je kunt zelf selecteren hoeveel beste resultaten je in de extensie als prompt invoegt.

Als ik iets vraag, zal de extensie Google doorzoeken naar die vraag en mijn prompt verbeteren met de top organische resultaten. Wat een groot voordeel van deze tool is dat je kunt aangeven dat WebChatGPT het internet moet doorspitten om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar recentelijk nieuws.

Google ChatGPT

ChatGPT voor Google, een Firefox- en Chrome-extensie, is een snelle manier om ChatGPT gegenereerde definities van elke zoekopdracht in Google te zien. Het is vooral handig voor het definiëren van termen binnen content of voor het publiceren van glossaria. Zorg er echter voor dat je elke definitie controleert op nauwkeurigheid.

Samenvattingen binnen een handomdraai

Summarize

Summarize is een Chrome-extensie die ChatGPT vraagt ​​om elke webpagina samen te vatten. Klik op het pictogram van de extensie in de werkbalk om de ChatGPT-samenvatting te laden.

Het is handig voor het maken van snelle SEO-briefings (van de inhoud van concurrenten) of het samenvatten, maar niet dupliceren, van jouw eigen inhoud voor sociale media, e-mailmarketing of zelfs Medium.

Youtube Summary ChatGPT

YouTube Summary met ChatGPT is een extensie voor Chrome en Safari en gebruikt ChatGPT om YouTube-video's samen te vatten op basis van hun transcripties.

De extensie voegt een knop toe aan elke YouTube-videopagina die linkt naar ChatGPT met de opdracht om een ​​samenvatting te maken van die transcriptie. Het maakt beschrijvingen van jouw eigen YouTube-video's of stelt samenvattingen samen om te gebruiken in andere inhoud.

Chrome SEO extensie-tools

Text Blaze

Dit is een Chrome-extensie waarmee je snelteksten kunt maken en deze kunt invoegen in de prompt van ChatGPT. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk standaardteksten invoeren, zoals e-mailhandtekeningen, algemene antwoorden op veelgestelde vragen of zelfs hele blogartikelen.

Het enige wat je hoeft te doen is een sneltekst maken en een afkorting toewijzen. Wanneer je deze afkorting invoert in de prompt van ChatGPT, zal Text Blaze de sneltekst automatisch invoegen. Text Blaze is gratis te gebruiken, maar biedt ook een premiumversie met extra functies.

Grammarly

Een van de populairste browser-extensies voor Chrome, Firefox en Safari is Grammarly, die je helpt bij het schrijven van foutloze teksten. Het controleert op spelling- en grammaticafouten, evenals interpunctie, woordgebruik en stijl.

Dit kan vooral handig zijn bij het schrijven van SEO-geoptimaliseerde content, omdat zoekmachines de voorkeur geven aan goed geschreven en gestructureerde content. Grammarly is gratis te gebruiken, maar biedt ook een premiumversie met geavanceerdere functies.

MozBar

Een Chrome-extensie van Moz, een bekende SEO-tool. MozBar geeft je toegang tot belangrijke SEO-metrics, zoals de autoriteit van de website en de pagina, de paginabron, de backlinks en meer. Dit kan handig zijn bij het uitvoeren van concurrentieanalyse en het optimaliseren van jouw eigen content voor zoekmachines. MozBar is gratis te gebruiken, maar biedt ook een premiumversie met extra functies en geavanceerde metrics.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *